Central Drinks

ital-élelmiszer nagykereskedés

ital-élelmiszer nagykereskedés

Fizetési módok

Mi változik 2017.07.01-től?

A vevők jövedéki termékek vásárlásakor (alkoholtartalmú italok pl.: sör, bor, szesz, pezsgő) nem fizethetnek készpénzzel sem a szállítónak, sem a Central Drinks Kft-t más megbízottjának!

Hogyan fizethetnek eddig készpénzes vendéglátó és kiskereskedő partnereink?

Central Drinks utalványkártyával (Central kártya vagy CD kártya), bankkártyával. Szállító járműveinket felszereltük bankkártya elfogadó terminálokkal, ezeken keresztül CD utalványkártyával és bankkártyával is lehet fizetni. Minden számla esetében a végösszeg csak egyféle módon egyenlíthető ki. Átutalásos fizetést azoknak a partnereinknek tudunk ajánlani, akik számunkra elfogadható fizetési garanciát tudnak nyújtani

Partnereink hogyan igényelhetik a Central Drinks utalványkártyát?

Vevőink kérhetik a CD utalványkártyát területi képviselőinktől. Munkatársunk személyesen keresi fel partnerünket és köti meg az egyéni szerződést.

Ha a vevőnek nincs személyes kapcsolata képviselővel, információt kérhet a depó ügyfélszolgálatoktól és a telesalestől. Ebben az esetben a CD utalványkártya szerződést e-mailben küldjük el, amit a vevő postai úton küld vissza.

Az utalványkártyák elkészítése maximum 30 nap.

A Central Drinks utalványkártya megérkezéséig partnereink bankkártyával fizethetnek.

Central Drinks utalványkártya átvétele és aktiválása

A CD utalványkártyát és a hozzátartozó PIN kódot képviselőnk személyesen viszi ki a vevőnek. Ha a szerződés postán érkezik, akkor az utalványkártyát és a PIN kódot a szállító adja át vagy két külön levélben postai úton küldjük el a vevőnek.

A CD utalványkártyák aktiválása az első vásárláskor történik. A szállító fizetéskor leolvassa a kártyát és az átadott első PIN kód beütése után kell megadni az új, a vevő által választott PIN kódot és ezután már csak ezzel a kóddal használható a kártya.

Hogyan tölthető fel a Central Drinks utalványkártya?

A CD utalványkártya feltöltése kizárólag bankon keresztül történhet.

  • A vevő átutalja a feltöltendő összeget a Central Drinks Kft. folyószámlájára, vagy
  • befizeti a pénzt a Central Drinks Kft. számlájára bármelyik Raiffeisen vagy OTP bankfiókban. (Az írásbeli tájékoztató szerint)

Ha a vevő banki nyitvatartási időben utal vagy fizet, akkor a szerződés szerint ez az összeg a második munkanapon jelenik meg a CD utalványkártyáján. Amennyiben a vevő 12.00 óráig befizeti a Central Drinks Kft. számlájára a pénzt, akkor a következő szállítási napon már fizethet utalványkártyájával, de célszerű mindig időben feltölteni azt.

Hogyan ellenőrizhetik a vevők CD utalványkártya egyenlegüket?

Minden CD utalványkártya használatakor a szállító bizonylatot ad a vevőnek, amin szerepel az aktuális egyenleg. Ezt a vevő őrizze meg, hogy még a következő vásárlás előtt ellenőrizhesse, hogy van-e elég összeg a kártyáján és újra fel tudja tölteni, ha szükséges.

Rendeléskor a rendelésfelvevők is meg tudják adni az utalványkártya egyenleget, de ez csak tájékoztató jellegű, mert a már befizetett, de még nem lekönyvelt összeget nem látják.

Fizetés bankkártyával

Partnereink választhatják, hogy a saját folyószámlájukhoz tartozó bankkártyával fizetnek.

Fontos, hogy a vevő ellenőrizze le a bankkártyája napi vásárlási limitét, és ezt szükség szerint módosítsa, amit megtehet interneten keresztül vagy a számlavezető bankjában.

Ha a vevő sem CD utalványkártyával, sem bankkártyával nem tudja kifizetni a számlát, akkor a szállító nem hagyhatja ott az árut!

Egyéb fizetési lehetőségek

Nem jövedéki termékek esetében a vevők továbbra is fizethetnek készpénzzel. A vevő nyilatkozata alapján állítjuk be, hogy a jövedéki és nem jövedéki árukat egy számlán vagy megbontva kérik, de ez nem módosítható minden rendelésnél.

Megbontott számla esetében viszont dönthet a partner arról, hogy a készpénzes számlát is CD utalványkártyával vagy bankkártyával fizeti, de fordítva nem lehetséges.

Amennyiben partnerünk utalással vagy halasztott fizetéssel kíván fizetni, arról minden esetben területi képviselőnkkel kell egyeztetnie.

A fenti szabályok vonatkoznak a Central Drinks Kft. által kiszállított, de a gyártók képviselőinek (pl.: Dreher, Heineken, Borsodi, Zwack, stb.) leadott rendelésekre is. A CD utalványkártya egyenlegről viszont csak a Central Drinks Kft. munkatársai tudnak felvilágosítást adni.

Milyen fizetési feltétel szerepel a számlán?

A szállító továbbra is előre kinyomtatott számlát visz a vevőnek, a rendszerünkben beállított fizetési feltételt feltüntetve (kártyás vagy készpénzes fizetés, illetve utalás).

Ha a vevő mégsem a beállított módon fizet, a számlát utólag nem cseréljük ki, mert ettől a számla még hivatalos és szabályos.

Göngyöleg és visszáruk elszámolása hogyan történik?

Jövedéki termék számlája kiegyenlíthető göngyöleggel és visszáruval is.

A visszárut kiszállításkor a szállító számolja el...

  • ...és, ha a vevő aznapra egyéb árut is rendel vagy halasztott számlát fizet, valamint a göngyöleg + visszáru értéke nem éri el a fizetendő számla összegét, akkor a szállító a számlából levonja a visszáru értékét. Ebben az esetben a vevőnek csak ezt a csökkentett összeget kell kifizetnie. Ha a számlán kártyás fizetés szerepel, akkor csak CD utalvány- vagy bankkártyával fizethet.
  • ...ha a göngyöleg + visszáru értéke meghaladja a fizetendő számla összegét, akkor a vevő a jóváírt összeget banki utalással kapja meg. Ez az összeg nem kerül jóváírásra a CD utalványkártyán.

Bejáró vevők esetében...

  • Göngyöleg és nem jövedéki termék visszahozatalakor az áru értékét a depó pénztárban fizetjük ki a vevőnek.
  • Jövedéki termék visszáru esetében a Central Drinks Kft. bankon keresztül utalja el a vevőnek a visszatérítendő összeget.

Mit tegyen a vevő, ha elfelejti az utalvány PIN kódját vagy elveszíti a kártyáját?

A vevő ezt írásban jelezheti a email címen, és a Central Drinks Kft. gondoskodik az utalványkártya pótlásáról vagy új PIN kódot ad. Az utalványkártya aktuális egyenlege ettől nem változik.

Ha a vevő ezt a értékesítési képviselőnek vagy a depó ügyfélszolgálat vagy a telesales felé jelzi, akkor a kérést munkatársunk továbbítja a pénzügyi osztálynak.

A CD utalványkártya feloldásáig vagy pótlásáig a vevő csak bankkártyával fizethet.

Hogyan fizetheti ki a vevő a halasztott számláját?

Kártyás fizetés esetén a vevő CD utalványkártyával vagy bankkártyával fizethet a szállítónál vagy a depó pénztárban. A kintlévőségek kiegyenlíthetők banki utalással is.

Készpénzes fizetés esetén (nem jövedéki termékeknél) továbbra is lehetséges a kintlévőség kifizetése készpénzzel, CD utalvány- vagy bankkártyával, illetve utalással. A készpénzt a Central Drinks Kft. képviselői és szállítói is átvehetik.

Jövedéki termékek kifizetésekor a Central Drinks Kft. megbízottja (értékesítési képviselő, szállító, munkatárs) nem vehet át a vevőtől készpénzt!

Dreher rendelések

A Dreher Sörgyárak Zrt. saját partnerei rendeléseit továbbra is a sörgyár képviselői veszik fel és a fizetési feltételt is velük kell egyeztetni. Az azonnali fizetés esetén is kizárólag a CD utalványkártya vagy bankkártya használható. Halasztott fizetés esetén a vevő a számlát kiegyenlítheti banki utalással is.

Central Drinks utalványkártya választása esetén szintén szerződést kell kötnünk a partnerrel a CD kártya igénylés részben leírtak szerint.

A jövedéki törvény módosítása 2017.07.01-én lép hatályba.

Partnereink 2017.06.30-ig fizethetik ki jövedéki árut is tartalmazó számlájukat készpénzzel. Ha a vevő még 2017.06.30. előtt vásárol jövedéki terméket halasztott készpénzfizetési móddal, azt 2017.07.01-től már csak Central Drinks utalványkártyával vagy bankkártyával, illetve utalással fizetheti ki.

Széchenyi2020